Crisis in mijn lijf!

Vorige week werd er door mijn lijf even op de rem getrapt. Na een heftig weekend heb ik nu al een aantal dagen zenuwpijn. Een verlammende pijn die ik heel goed ken uit eerdere periodes. Ik heb de zenuwaandoening Heriditaire Spastische Paraparese en dat levert me steeds weer uitdagingen op.
Dit is de pijn die ervoor zorgt dat ik mijn leven zo in deel dat het voor mij niet te veel energie kost maar vooral oplevert. De pijn die mij een extra zetje in de rug gaf om ondernemer te worden. En het is ook de pijn die me bang maakt. Bang voor de toekomst, bang om hierdoor in beperkingen te gaan denken.

Het voelt gek dat hij er nu weer is. Want hij was bijna een jaar weg uit mijn leven. Met de keuze om een andere weg in te slaan, die van intuïtief coach. Leerde ik om beter naar mijn lichaam te luisteren en daarmee verdween de pijn.

En dan nu toch! He is back! En dat maakt me direct onrustig en bang. Ik kan mezelf dan wel voor de kop slaan, hoe kon ik het zo laten lopen, zo over mijn grenzen heen gaan? Mijn eerste reactie is om mezelf af te straffen en me suf te piekeren hoe het nou kan dat het zich nu weer manifesteert.

En toen las ik een zin die me intrigeerde:

Het Chinese woord voor crisis is Wu-Wei. Dit betekent: Een poging van de natuur om het evenwicht te herstellen.

Hoe mooi! Door er zo naar te kijken kan ik met een glimlach naar mijn pijn kijken. En geloof me, dat is nog niet altijd zo. Maar het helpt me wel te zien dat mijn lichaam een instrument is en me laat zien wanneer ik over mijn grenzen ga.

En crisissen zijn natuurlijk overal, ook buiten mijn lijf! Binnen mijn bedrijf, in de economie, in de wereld, binnen relaties. En ieder voor zich zijn het dus eigenlijk cadeautjes van de natuur. Een poging om het evenwicht te herstellen. Balans! Je krijgt het dus cadeau, als je het wilt zien! 🙂

2 gedachten over “Crisis in mijn lijf!

Reacties zijn gesloten.