Mijn onbuigzame wil

In de wachtkamer van de pedicure blader ik door de Happinez. Mijn oog valt op een quote van Ghandi.

‘Kracht is geen gevolg van lichamelijke capaciteiten, ze komt voort uit een onbuigzame wil.’

Het zet me aan het denken en raakt me tegelijkertijd. Lichamelijke capaciteiten. Precies wat mij op dit moment bezighoudt. Want met mijn diploma als intuïtief coach op zak en na een succesvolle eerste workshop is er een vuur in mij aangewakkerd dat maakt dat ik overloop van ideeën. Ik heb super veel zin om mijn bedrijf, als inspiratiebureau, echt in de markt te gaan zetten, zichtbaar te maken. Ik voel me krachtig!
Toch lijkt er bij het plannen van meer workshops en trainingen een kink in de kabel te komen.
Er dient zich namelijk een volgend project aan. Ik wordt geopereerd aan mijn achillespezen en dat betekent 2 gipsen benen en opnieuw leren lopen. Een meerjarig traject, zo is mij verteld.
Tja… en kun je dan toch coach zijn? Training geven? Workshops organiseren?
Kun je dan ondernemen of laat ik mij hierdoor beperken?

Onbeperkt zijn
En dan nu die quote van Ghandi. Mijn ‘onbuigzame wil’ wordt keer op keer uitgedaagd flexibel te zijn. Dat vind ik soms lastig, maar ik besef me ook dat dit leven is. Want welke ondernemer herkent dit niet?
En dus… popte er een idee in mijn hoofd op. Hoe zou het zijn om juist met 2 gipsen benen, in mijn rolstoel een workshop te geven? Een workshop over ‘onbeperkt zijn’.
Terwijl ik het idee met mijn fysio deel kijkt ze me ongelovig aan…
Je weet toch dat je veel pijn gaat hebben he? Je weet dat je met moeite voor jezelf een kopje thee kunt zetten? Je weet dat de focus in die periode moet liggen op je herstel toch?

Ik ga het echt wel doen!
Op al haar vragen kan ik ‘ja’ zeggen… en toch… die onbuigzame wil fluistert zacht in mijn oor: Ik ga het echt wel doen!
Fijn is dat het nog even duurt en ik de tijd krijg om voor te bereiden op dit project en kan genieten van het nu als coach aan de slag zijn.

En in het kader van de voorbereiding: Hoe ziet voor jou ‘onbeperkt zijn’ eruit? Voel jij je onbeperkt? Voel je je onbeperkt in je bedrijf? Ik ben benieuwd!

4 gedachten over “Mijn onbuigzame wil

  1. Met tranen in m’n ogen lees ik je blog…. heel herkenbaar. Er zo graag voor willen gaan en je niet laten weerhouden. Later zul je denken: ‘hoe heb ik het voor elkaar gekregen?
    Ga ervoor, je weet wat je te doen staat en het houdt je op de been 😉
    Je bent een mooi mens!
    Succes, hèlen

Reacties zijn gesloten.