Mijn onbuigzame wil 2.0.

Ooit… zo’n 6 jaar geleden besloot ik mijn eigen bedrijf te starten zodat ik altijd, in iedere situatie een beetje kon blijven werken. Werken in de zin van iets in de wereld zetten, iets aan de wereld geven, iets doen voor de wereld en daarmee ‘zijn’ in de wereld. Ik wilde ondernemen om op gebied van ‘werk’ mezelf geen beperkingen op te leggen.
Het was een mooi plan en heeft tot nu toe ook altijd gewerkt. In welke situatie ik ook zat, of ik veel pijn had of dat mijn benen gewoon even niet mee werkte, ik kon altijd wel iets doen. Een uurtje administratie, 10 minuten marketing, een klein communicatieproject voor een klant en mijn lieve klanten en samenwerkingspartners dachten daar in zelfs met mij mee. Ik heb 100x mijn neus gestoten en de mensen en bedrijven om mij heen ook op de proef gesteld en meer dan eens gevraagd om flexibliteit, maar het lukte wel.

Een nacht in het ziekenhuis
Afgelopen zomer schreef ik een blog over ‘mijn onbuigzame wil’. Ik schreef over mijn plan om een workshop te geven over ‘onbeperkt zijn en ondernemen’.
3 weken geleden, tijdens een nacht in het ziekenhuis, vlak na mijn operatie moest ik er weer aan denken. Over hoeveel raakvlakken dit proces van weer leren lopen heeft met het ‘ondernemer zijn’. Hoe beide processen gaan over vallen en weer opstaan en hoe veel mindset en de verbinding met jezelf voor je kunnen betekenen.
Tijdens die nacht bedacht ik hoe gaaf ik het zou vinden om jullie te laten ervaren hoe ‘onbeperkt’ jullie zijn. Ik dacht aan Katya en Jimmy, waarbij ik regelmatig een workshop ‘Do-in en klank’ volg en hoe zij mij daarbij iedere keer weer helpen de verbinding met mijzelf te maken met als gevolg dat ik mij ‘onbeperkt’ voel.

1 en 1 is 3
In deze periode ben ik zichtbaarder lichamelijk beperkt dan ooit te voren. En hoe kan ik jullie beter meenemen in ‘het onbeperkt zijn’ dan in de wereld van Do-in (een Japanse bewegingsleer) en klank? En op die manier een workshop aan jullie geven over ‘onbeperkt zijn’ waarin de verbinding met jezelf centraal staat.
Ik nodig jullie daarom van harte uit voor de workshop ‘Beperkt onbeperkt’ gegeven door Katya Pholhaupessy (Praktijk Enso) en Jimmy Frederikz (Prakijk Onkan) op vrijdagavond 25 januari bij mij thuis in Leiden. Ik doe mee vanaf de bank.

Meer informatie over deze workshop vind je hier.