Vrijheid

Mij afvragend wat ik mee wil nemen vanuit het oude jaar naar 2019, komt vooral het gevoel van ‘vrijheid’ bij mij op.
2018 was voor mij overspoeld met vrijheid. Door mijn opleiding tot intuïtief coach te gaan doen, bevrijdde ik mezelf van het idee dat ik dat fysiek niet zou kunnen.
In juni van het afgelopen jaar rondde ik de opleiding af en besefte ik mij hoeveel vrijheid deze stap mij heeft gegeven. Ik voelde mij vrijer dan ooit in het ondernemerschap. Want wat bleek? Het was mogelijk om mijn oude bedrijf om te vormen naar een inspiratiebureau voor bewuste ondernemers.

Ondernemen vanuit mogelijkheden
Wat heb ik er van genoten om de mensen die ik in coaching en inspiratieworkshops ontmoette te zien groeien. De ene keer een klein stapje, de andere keer met hele grote sprongen. Iedere keer verrast het mij hoeveel vrijheid het geeft als je de tijd neemt om bewust te worden van waar je nu staat, waar je heen zou willen en wat je daar in tegenhoudt.
Hoeveel vrijheid het geeft als je contact maakt met je intuïtie en van daaruit durft te ondernemen.
En hoeveel vrijheid het geeft als je je bedrijf op zo’n manier in richt, dat het werkt voor jou. Ondernemen vanuit mogelijkheden.
Ik heb genoten van de mensen op mijn pad, de coachtrajecten, de inspiratieworkshops, de intervisies, de samenwerkingen met collega’s en de steun die ik voel vanuit mijn omgeving om hier mee aan de slag te zijn en mij verder te ontwikkelen.

Mijn eigen vrijheid
Toen dit najaar bekend werd dat ik geopereerd werd en hoe dat er ongeveer uit ging zien, dacht ik dat ik mijn eigen vrijheid even ver weg zou zijn. Dat deze periode vooral een periode zou zijn waar in ik thuis zou zijn, net zo lang tot de muren op me af kwamen.
Het tegendeel bleek waar. Want hoeveel vrijheid geeft het om iedere dag een stapje meer te kunnen zetten. Inmiddels kan ik mijn zonder rollator door het huis bewegen. Hoeveel vrijheid geeft dat?

Scootmobiel
En als klap op de vuurpijl vertelde mijn broertje, de grapjas, mij over hoe het wel voor zich zag om ons samen ritjes op een scootmobiel naar de kroeg te zien maken. Hij wist een tweedehands scootmobiel te koop.
Op de een of andere manier zit een scootmobiel voor mij op een ander level dan een rolstoel. Die rolstoel daar ben ik al jaren aan gewend, maar een scootmobiel daar vond ik iets van.
Een vrouw van 29 op een scootmobiel, ik kon me er gewoon niet zo’n voorstelling van maken denk ik. Het past in ieder geval niet bij mijn zelfbeeld.
Maar wat ben ik blij dat ik mezelf de vrijheid heb gegeven om een proefrit te gaan maken. Wat een uitvinding! Ik kan nu zelf naar de fysiotherapie, zelf naar het winkelcentrum en ik kan zelfs naar het o zo mooi stadscentrum van Leiden om daar koffie te drinken op mijn favoriete koffieplek.

Wens voor 2019
Voor 2019 wens ik jullie een jaar vól van vrijheid! Een jaar waarin je je bewust bent van de eindeloze mogelijkheden die wij in Nederland hebben. Een jaar waarin je je vrij voelt om jezelf te ontwikkelen. En voor alle ondernemers met een eigen zaak, binnen een organisatie en de ondernemers die nog ergens in harten schuilen, dat jullie de vrijheid ervaren van het ondernemerschap!

Heb je zin om plannen te maken voor 2019 en met die vrijheid aan de slag te gaan? Kijk even bij de workshop ‘Beperkt onbeperkt’ of een van de andere workshops

scootmobiel vrijheid
Mijn eerste ritje!

.

2 gedachten over “Vrijheid

Reacties zijn gesloten.